Dit maak je bijna nergens op school mee, maar wat ik jullie ga vertellen is echt waar: bij de school Agora, dat net ook in Leiden is gestart, ontwerp je je eigen werkplek.

Je vraagt je waarschijnlijk af: een eigen werkplek? Waarom? Bij Agora geloven we dat je beter leert op een plek waar je je fijn voelt. De werkplek mag alles zijn en wordt zoals jij het wilt, van een surfboard als bureau tot een gezellig bankje met plantjes. Het is leuk om te zien hoe gelukkig alle leerlingen worden van het ontwerpen van hun eigen werkplek.

Je verwacht het vast niet, maar midden in de klas komen delen van een auto als werkplek en andere leerlingen leggen een bed onder een bureau om op te chillen.

Zelf heb ik een gezellig hoekje met mijn vriend(innen) gemaakt met schilderijtjes aan de muur en kaarsjes op de kasten, plantjes staan er natuurlijk ook. Van een lage kast hebben we een bank gemaakt met kussens en kleedjes.

Dus samen of alleen, bij Agora gaat het om hoe jij je fijn voelt.

Ik vond het geweldig om te doen. Vorig jaar zat ik in een lokaal met tafeltjes en een strenge docent, nu in drie weken op Agora heb ik me veiliger gevoeld daar dan in een heel jaar op mijn vorige middelbare school. Het was super fijn om met iedereen samen te werken en het voor iedereen fijn te maken, ik heb er nu al heel veel van geleerd en heb nu al zin om het hele jaar naar school te gaan en te werken aan al mijn challenges, voor het eerst ga ik met zin naar school!

S.