Dit is het team voor schooljaar 2021/2022. Klik op onze namen om meer over ons te weten te komen.

 

Ilja van Santen

In 2018 ben ik gestart met de zoektocht naar een partner (schoolbestuur) om samen een Agora in het Leidse onderwijsveld neer te zetten. Dat is gelukt, in SCOL hebben we een fantastische betrouwbare partner gevonden. Zelf ben ik een pionier en sta in mijn kracht als ik vanuit vertrouwen, vrijheid en creativiteit van een idee werkelijkheid mag maken.

De visie van Agora sluit zo mooi aan bij mijn eigen kernwaarden, dat deze vorm van onderwijs er moest komen in Leiden. Een spannende challenge!

Leiden is al mijn hele leven mijn thuisbasis. Een heerlijke stad met zoveel ontdekkingen waar de kinderen op Agora straks vanuit hun nieuwsgierigheid hun zelflerend vermogen kunnen gaan ontwikkelen. Ik woon daar met mijn man en twee zoons. Op zaterdag sta ik langs de voetbalvelden om onze zoons aan te moedigen of loop ik een rondje op de Leidse markt.

Wat mij kenmerkt? Ik ben creatief, optimistisch, empathisch, energiek en een tikje chaotisch. Ik word rustig van een lesje mindful bootcamp of een rondje bos of duinen.

Ik kijk uit naar de samenwerking met het nieuwe team, de kinderen en de ouders. Met veel plezier, energie en vertrouwen gaan we samen een Agora bouwen waar we gelukkig zijn en altijd met elkaar blijven leren.

Hieronder stellen de coaches zich aan jullie voor. Een topteam waar ik nu al trots op ben!

Jens Fick

Het maakt mij ontzettend trots dat ik mag bijdragen aan het opzetten van Agora school in Leiden. Wat is het een mooie stad om een Agora te realiseren. Ik zie Leiden als dé plek om leerlingen te laten leren. En omdat ik mij zo vereerd voel ben ik ook enorm enthousiast om aan de slag te gaan met de Leidse Agorianen.

Ik ben Jens, geboren en getogen in Leiden. Ik ben een energiek mens, ruimdenkend en creatief. Voor mij is leren leuk en dat probeer ik ook altijd terug te laten komen in het onderwijs. Maar leren is ook hard werken, ik denk namelijk graag breed en groots en van daaruit komen toffe projecten voort. Een ander kenmerk van mij zit in een woord verpakt, namelijk ‘holisme’. Dit karakteriseert mijn manier van denken. Dit komt ook mede door mijn achtergrond als aardrijkskunde leraar. De wereld is ten slotte de plek waar ieder mens leert. Dus mijn favoriete werelden zijn de wetenschappelijke, maatschappelijke en de ethische.

Wat mag jij van mij verwachten als coach?
Een open, warm en vertrouwd contact maar zeker ook tijd voor een lolletje. Ik kan trouwens ook heel serieus zijn en daag je graag uit om een zo breed mogelijke blik op de wereld te ontwikkelen. Daarbij stimuleer ik je om samen te werken met anderen, de wereld maak je immers ook samen. Door gebruik te maken van elkaars verschillen en in te zetten op talent en interesse, geloof ik dat het onderwijs meer in zijn kracht komt. Gaan wij samen de wereld ontdekken?

Ruben Boode

Mijn naam is Ruben Boode, woonachtig in Leiden. Ik woon hier sinds afgelopen zomer samen met mijn vriendin Lonneke. Hiervoor heb ik 12 jaar in Culemborg gewoond, waar ik als gymleraar begonnen ben op een middelbare school.

De laatste 2,5 jaar heb ik in Culemborg gewerkt als Agora coach. Deze vernieuwende onderwijsvorm hebben we daar gezamenlijk opgezet. Hier werkten we met heel veel plezier intensief samen met leerlingen, ouders en collega’s om geweldig onderwijs te maken.

Samenwerken is iets waar ik ontzettend veel plezier uit haal. Of dit nu in mijn werk op school is, of in mijn andere baan als assistent bondscoach bij TeamNL Korfbal. Coachen is mijn passie. Ik ga graag, samen met jullie, de uitdaging aan om geweldig mooie dingen te gaan ondernemen en daarbij veel te leren. Als je jezelf herkent in de tekst die mijn huidige leerlingen over mij hebben geschreven, dan ben ik misschien wel de juiste coach voor jou!

Berichtje van mijn leerlingen:
Coach Ruben kan goed luisteren en heeft aandacht voor de persoonlijke behoeftes die zijn leerlingen hebben. Hij is eerlijk en niet bang om ook streng te zijn. Hij is altijd in voor een dolletje!

Saskia Rijsbergen

Ken je dat gevoel? Iets dat je al tijden wilt, waarvan je denkt dat er nog een lange adem voor nodig is om het te bereiken en dan ineens zie je een kans om het waar te kunnen maken? Dat gevoel had ik bij het vernemen van de komst van Agora Onderwijs in onze eigen stad. Een onderwijssysteem dat nauw aansluit bij mijn visie op leren in brede zin. Op een plek waar er voor leerlingen letterlijk en figuurlijk ruimte is om menskracht te ontwikkelen, om te genieten van elkaars verschillen. Een plek waar ‘flow’ kan ontstaan! Op zo’n plek wil ik werken!

Mijn naam is Saskia Rijsbergen. Ik durf verder te kijken, ook al heb ik op veel vragen nog geen antwoord. Ik ben iemand die graag samenwerkt met leerlingen en onderwijsprofessionals die hun blik willen verbreden. Ik help daar graag bij. Betrokkenheid, vertrouwen en inspiratie spelen hierbij een grote rol. Wanneer ik ‘flow’ ervaar,  stralen mijn ogen en geeft het werk mij energie. Tijd lijkt niets meer uit te maken en leren volgt automatisch. Met plezier op school zijn, dat gun ik iedereen!

Ik ben communicatief, optimistisch, empathisch, creatief, zorgvuldig, zorgzaam en dankbaar. Dankbaar voor het maken van mijn eigen keuzes en dankbaar voor De Morskring waar ik zoveel jaren met ontzettend veel plezier heb gewerkt. Ik deed er ervaring op als leerkracht in de bovenbouw en was er werkzaam als schoolleider. En dan nu dit nieuwe avontuur… ik ga het graag met jou en u als ouder aan! Wie weet, tot ziens.

Mirthe Lems

Ik word nooit juf! Dat zei ik toen ik Nederlands ging studeren na mijn middelbare schooltijd. Ik wist totaal niet wat ik wilde worden, maar ik wist wel dat ik blij werd van puzzelen met de taalnat. Natuurlijk werd ik wél juf en daar heb ik nooit spijt van gehad, want wat ís het geweldig om in het onderwijs te werken. Het is dé plek waar je groeit en ontdekt wat je goed kunt en waar je gelukkig van wordt.

Op het Agora krijg je daar alle ruimte voor en ik ga je daar met heel veel liefde bij helpen. Want behalve liefde voor taal, heb ik liefde voor iedere leerling die openstaat om iets nieuws te leren, die nieuwsgierig is en fouten durft te maken. Als mens ben je uniek, maar samen kom je verder.

Als ik jouw coach word dan laat ik me ook graag door jou verrassen, want ik geloof dat ik jou niet hoef te vertellen wat je moet doen en dat je mij vast ook een heleboel kunt leren. Ik wil je ondersteunen waar ik kan en prikkelen om creatief te zijn, om gedegen onderzoek te doen of om verder te kijken dan je neus lang is.

Ik ben op mijn best als ik vragen kan stellen en daarmee daag ik je uit, om te ontdekken en te groeien. En laten we vooral ook af en toe een feestje vieren, want er moet ook gedanst worden, ja toch!?

Veerle Beurze

Jarenlang hoopte ik dat er een Agora-school in Leiden zou komen en nu is het zover! Eindelijk een school met alle ruimte om kinderen te laten leren op een manier die bij hen past. In een gemixte groepssamenstelling, net als in de echte maatschappij. Hoe gaaf is dat? Ik vind het geweldig om samen met het team, de leerlingen en de ouders aan deze school te mogen bouwen. En na ons eerste jaar kan ik vanuit de grond van mijn hart zeggen: Wat een fantastische school hebben wij!

Als coach is het voor mij belangrijk om je vertrouwen te geven, ervoor te zorgen dat je je sterke kanten benut en samen te kijken hoe we aan je leerpunten kunnen werken. Daarnaast help ik je ook om wat meer uit je comfort zone te komen, want daar leer je het meeste van. Ik hou ervan om grapjes te maken en te kletsen, de sfeer is belangrijk voor mij. Maar ik kan natuurlijk ook serieus zijn als dat nodig is 😉

Ik ben nieuwsgierig en ik heb een brede interesse. Ik heb geschiedenis gestudeerd en onderzoek graag hoe onze wereld is geworden zoals hij is. Ik ben gek op ontdekkingsreizen, de ruimte en wetenschap: nieuwe dingen ontdekken dus! Daarom reis ik ook graag naar nieuwe plekken en culturen. Verder schrijf, fotografeer en dans ik graag en zoek ik ook juist de stilte op in meditatie en yoga. De wetenschappelijke, maatschappelijke, spirituele en artistieke wereld passen daardoor goed bij mij.

Pryanka Ramoutar

School, een plek waar je een groot deel van je leven doorbrengt. Ik denk zelf nog wel eens terug aan mijn middelbare schooltijd: leuke herinneringen, gezellige vrienden en het ontdekken van nieuwe kennis. Het was een fijne tijd waar ik het naar mijn zin had. Dat is wat ik het belangrijkst vind: een school en een coach zijn waar jij je als leerling veilig voelt, het naar je zin hebt, maar ook iets leert.
Op Agora kunnen we samen aan de slag met jouw zoektocht. Hoe tof dat we een plek kunnen creëren waarin jij kan groeien, nieuwe werelden kan ontdekken en op zoek kan gaan naar jouw talenten en interesses. Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen door je een luisterend oor te bieden, vragen te stellen, je te prikkelen en door samen te lachen. Het leven is immers een feestje! Ik laat mij graag inspireren door jou en al je ideeën. Andersom kan ik jou dan misschien een beetje inspireren ;).
Arnout van Lelyveld

Vanaf het begin van mijn lerarenopleiding wist ik het stiekem al; ik wil werken als coach bij Agora. Het idee dat leerlingen vanuit hun intrinsieke motivatie een eigen leerroute mogen uitstippelen spreekt mijn persoonlijke waardes erg aan. Mede daarom maakt het mij ontzettend trots dat ik deel mag uitmaken van het Agora onderwijs. Voor mij betekent Agora onderwijs: Dagelijks samen met leerlingen zijn of haar eigen leerweg onderzoeken om inzichten in interesses en voorkeuren van de leerlingen te verkrijgen. Tijdens deze weg inspireer ik de leerlingen en daag ik ze uit, maar laat ik mij vooral ook inspireren door hen.

Het liefst ben ik dagelijks bezig met het beste uit mezelf te halen en nieuwe ervaringen op te doen. Nóg leuker is het natuurlijk om samen met elkaar die nieuwe ervaringen op te doen én nieuwe uitdagingen aan te gaan. Tijdens het opdoen van deze nieuwe ervaringen vind ik het belangrijk om verbinding te maken op basis van samenwerking, openheid en vertrouwen. Bovendien kan in deze verbinding humor natuurlijk ook niet ontbreken! Daarnaast ben ik altijd te porren voor een sportieve onderneming. Door de jaren heen zijn veel sporten de revue gepasseerd, van voetbal tot padel, en van yoga tot schaak. Misschien doe jij wel een sport die ik echt een keer uit moet proberen?

Vind je samenwerken, vertrouwen en openheid ook belangrijk? Lijkt het je heel erg tof om samen de vijf Agora werelden te ontdekken? Laten we dan samen deze uitdaging aangaan!

Annelies de Mol

Ga jij bij Agora werken? Jazeker, glunder ik dan.

Toen ik in 2014 begon als kersverse docent Engels, was Agora nog een verre droom. Maar ondertussen niet meer. Want, mijn zoektocht naar activerend, motiverend en innoverend onderwijs is ten einde. Eindelijk mag ik mijzelf agora coach noemen en daar ben ik enorm blij mee.

Maar, laat ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Annelies de Mol. In mijn vrije tijd zul je me vaak in de sportschool vinden. Ik doe aan boksen en kickboksen en ben dus niet snel uit het lood geslagen. Na al die inspanning moet er natuurlijk ook tijd zijn voor ontspanning, en dat doe ik graag met een boekje op de bank, of een goede film (zo’n echte oude klassieker, in zwart-wit). Af en toe probeer ik ook mijn creatieve kant te ontwikkelen. Ik teken graag portretten en schilder in miniatuur.

Toen ik de vacature voor Agora Coach in Leiden voorbij zag komen, wist ik dat ik geen enkele andere baan meer wilde. In mijn zoektocht naar activerend onderwijs ben ik namelijk een aantal kernwaarden tegengekomen die volgens mij heel goed aansluiten bij het onderwijs dat Agora biedt. Ik heb het over: nieuwsgierigheid, creativiteit en zelfstandigheid. Nieuwsgierigheid, omdat ik het elk kind toewens hun hele leven lang nieuwsgierig te blijven. Dan valt er namelijk nog een wereld te ontdekken. Creativiteit, omdat ik hoop dat iedereen de vrijheid voelt zich op hun eigen manier te uiten en flexibel met de aangegeven kaders om te gaan. Zo kunnen we elkaar blijven verrassen en de wereld steeds een klein beetje mooier maken. Zelfstandigheid, omdat ik zo graag zou willen dat ieder kind leert voldoende in zichzelf te vertrouwen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontdekkingsreis. Dat is de basis voor een mooie toekomst.

Wat kun je dan van mij verwachten als coach? Ten eerste, ik luister. Het is jouw ontdekkingsreis en ik begeleid je daarbij. Vertel jij wat je nodig hebt, dan denk ik met je mee. Ten tweede, ik inspireer. Graag geef ik je het goede voorbeeld, want daden spreken meer dan woorden. Daarom zal ik regelmatig stukjes van mijn eigen zoektocht met je delen. Ik hoop dat je daardoor zelf ook weer aan het denken wordt gezet. En wat kun je nog meer van mij verwachten? Een aansporing als je dat nodig hebt, of een aanmoediging als je gewoon je dag niet hebt. Een lolletje op zijn tijd. Een schouderklopje wanneer je dat verdient. En natuurlijk heel veel kennis over de Engelse taal, literatuur en film.

 

Nynke Tesselaar

Mijn naam is Nynke Tesselaar, de ondersteuningscoördinator van Agora Leiden.

Na jaren als logopedist en intern begeleider in het basisonderwijs gewerkt te hebben, maak ik dit jaar deels de overstap naar het voortgezet onderwijs. Ik zal naast het werken op Agora Leiden ook gaan werken op basisschool de Astronaut. Op die manier draag ik bij aan een nog betere doorgaande lijn tussen de basisschool en de middelbare school en wordt ervaring en expertise gedeeld en verbonden.

Bij Agora Leiden ben ik het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en onderwijscollega’s voor vragen over en de zoektocht naar specifieke onderwijsbehoeften. Wat is er nodig voor de leerling om de ontwikkeling en het leren zo goed mogelijk vorm te geven? En hoe kunnen we met zijn allen hierin ondersteunen en voorzien? Ik stel mijzelf constant een aantal vragen: wat is er nodig, waar gaan we meer van doen, wat gaan we minder doen en wat gaan we anders doen? Iedere leerling zal andere antwoorden geven en dat maakt dit werk juist zo mooi. Mijn uitgangspunt is ‘one size fits nobody’.

Nienke van Leeuwen

Wat ontzetten gaaf dat ik onderdeel kan uitmaken van Agora Leiden! Samen met het team en de leerlingen een nieuwe school opbouwen. Waar openheid, eigenheid, bildung, persoonlijke groei en maatschappelijk besef belangrijk zijn. Waar we uit gaan van mogelijkheden. Hoe tof is dat?

Ik vind het leuk om mee te denken in het opzetten van structuren, ideeën concreet uit te werken en oplossingen te bedenken. Voor administratieve vragen en alles rondom inspiratiesessies kun je contact opnemen. Je kunt ook bij mij terecht als je challenge met geschiedenis te maken heeft of als je een creatieve challenge hebt.