Dit is het team voor schooljaar 2022/2023. Klik op onze namen om meer over ons te weten te komen.

 

Ilja van Santen

In 2018 ben ik gestart met de zoektocht naar een partner (schoolbestuur) om samen een Agora in het Leidse onderwijsveld neer te zetten. Dat is gelukt, in SCOL hebben we een fantastische betrouwbare partner gevonden. Zelf ben ik een pionier en sta in mijn kracht als ik vanuit vertrouwen, vrijheid en creativiteit van een idee werkelijkheid mag maken.

De visie van Agora sluit zo mooi aan bij mijn eigen kernwaarden, dat deze vorm van onderwijs er moest komen in Leiden. Een spannende challenge!

Leiden is al mijn hele leven mijn thuisbasis. Een heerlijke stad met zoveel ontdekkingen waar de kinderen op Agora straks vanuit hun nieuwsgierigheid hun zelflerend vermogen kunnen gaan ontwikkelen. Ik woon daar met mijn man en twee zoons. Op zaterdag sta ik langs de voetbalvelden om onze zoons aan te moedigen of loop ik een rondje op de Leidse markt.

Wat mij kenmerkt? Ik ben creatief, optimistisch, empathisch, energiek en een tikje chaotisch. Ik word rustig van een lesje mindful bootcamp of een rondje bos of duinen.

Ik kijk uit naar de samenwerking met het nieuwe team, de kinderen en de ouders. Met veel plezier, energie en vertrouwen gaan we samen een Agora bouwen waar we gelukkig zijn en altijd met elkaar blijven leren.

Hieronder stellen de coaches zich aan jullie voor. Een topteam waar ik nu al trots op ben!

Jens Fick

Het maakt mij ontzettend trots dat ik mag bijdragen aan het opzetten van Agora school in Leiden. Wat is het een mooie stad om een Agora te realiseren. Ik zie Leiden als dé plek om leerlingen te laten leren. En omdat ik mij zo vereerd voel ben ik ook enorm enthousiast om aan de slag te gaan met de Leidse Agorianen.

Ik ben Jens, geboren en getogen in Leiden. Ik ben een energiek mens, ruimdenkend en creatief. Voor mij is leren leuk en dat probeer ik ook altijd terug te laten komen in het onderwijs. Maar leren is ook hard werken, ik denk namelijk graag breed en groots en van daaruit komen toffe projecten voort. Een ander kenmerk van mij zit in een woord verpakt, namelijk ‘holisme’. Dit karakteriseert mijn manier van denken. Dit komt ook mede door mijn achtergrond als aardrijkskunde leraar. De wereld is ten slotte de plek waar ieder mens leert. Dus mijn favoriete werelden zijn de wetenschappelijke, maatschappelijke en de ethische.

Wat mag jij van mij verwachten als coach?
Een open, warm en vertrouwd contact maar zeker ook tijd voor een lolletje. Ik kan trouwens ook heel serieus zijn en daag je graag uit om een zo breed mogelijke blik op de wereld te ontwikkelen. Daarbij stimuleer ik je om samen te werken met anderen, de wereld maak je immers ook samen. Door gebruik te maken van elkaars verschillen en in te zetten op talent en interesse, geloof ik dat het onderwijs meer in zijn kracht komt. Gaan wij samen de wereld ontdekken?

Ruben Boode

Mijn naam is Ruben Boode, woonachtig in Leiden. Ik woon hier sinds afgelopen zomer samen met mijn vriendin Lonneke. Hiervoor heb ik 12 jaar in Culemborg gewoond, waar ik als gymleraar begonnen ben op een middelbare school.

De laatste 2,5 jaar heb ik in Culemborg gewerkt als Agora coach. Deze vernieuwende onderwijsvorm hebben we daar gezamenlijk opgezet. Hier werkten we met heel veel plezier intensief samen met leerlingen, ouders en collega’s om geweldig onderwijs te maken.

Samenwerken is iets waar ik ontzettend veel plezier uit haal. Of dit nu in mijn werk op school is, of in mijn andere baan als assistent bondscoach bij TeamNL Korfbal. Coachen is mijn passie. Ik ga graag, samen met jullie, de uitdaging aan om geweldig mooie dingen te gaan ondernemen en daarbij veel te leren. Als je jezelf herkent in de tekst die mijn huidige leerlingen over mij hebben geschreven, dan ben ik misschien wel de juiste coach voor jou!

Berichtje van mijn leerlingen:
Coach Ruben kan goed luisteren en heeft aandacht voor de persoonlijke behoeftes die zijn leerlingen hebben. Hij is eerlijk en niet bang om ook streng te zijn. Hij is altijd in voor een dolletje!

Saskia Rijsbergen

Ken je dat gevoel? Iets dat je al tijden wilt, waarvan je denkt dat er nog een lange adem voor nodig is om het te bereiken en dan ineens zie je een kans om het waar te kunnen maken? Dat gevoel had ik bij het vernemen van de komst van Agora Onderwijs in onze eigen stad. Een onderwijssysteem dat nauw aansluit bij mijn visie op leren in brede zin. Op een plek waar er voor leerlingen letterlijk en figuurlijk ruimte is om menskracht te ontwikkelen, om te genieten van elkaars verschillen. Een plek waar ‘flow’ kan ontstaan! Op zo’n plek wil ik werken!

Mijn naam is Saskia Rijsbergen. Ik durf verder te kijken, ook al heb ik op veel vragen nog geen antwoord. Ik ben iemand die graag samenwerkt met leerlingen en onderwijsprofessionals die hun blik willen verbreden. Ik help daar graag bij. Betrokkenheid, ruimte, vertrouwen en inspiratie spelen hierbij een grote rol. Wanneer ik ‘flow’ ervaar,  stralen mijn ogen en geeft het werk mij energie. Tijd lijkt niets meer uit te maken en leren volgt automatisch. Met plezier op school zijn, dat gun ik iedereen!

Mirthe Lems

Ik word nooit juf! Dat zei ik toen ik Nederlands ging studeren na mijn middelbare schooltijd. Ik wist totaal niet wat ik wilde worden, maar ik wist wel dat ik blij werd van puzzelen met de taalnat. Natuurlijk werd ik wél juf en daar heb ik nooit spijt van gehad, want wat ís het geweldig om in het onderwijs te werken. Het is dé plek waar je groeit en ontdekt wat je goed kunt en waar je gelukkig van wordt.

Op het Agora krijg je daar alle ruimte voor en ik ga je daar met heel veel liefde bij helpen. Want behalve liefde voor taal, heb ik liefde voor iedere leerling die openstaat om iets nieuws te leren, die nieuwsgierig is en fouten durft te maken. Als mens ben je uniek, maar samen kom je verder.

Als ik jouw coach word dan laat ik me ook graag door jou verrassen, want ik geloof dat ik jou niet hoef te vertellen wat je moet doen en dat je mij vast ook een heleboel kunt leren. Ik wil je ondersteunen waar ik kan en prikkelen om creatief te zijn, om gedegen onderzoek te doen of om verder te kijken dan je neus lang is.

Ik ben op mijn best als ik vragen kan stellen en daarmee daag ik je uit, om te ontdekken en te groeien. En laten we vooral ook af en toe een feestje vieren, want er moet ook gedanst worden, ja toch!?

Veerle Beurze

Jarenlang hoopte ik dat er een Agora-school in Leiden zou komen en nu is het zover! Eindelijk een school met alle ruimte om kinderen te laten leren op een manier die bij hen past. In een gemixte groepssamenstelling, net als in de echte maatschappij. Hoe gaaf is dat? Ik vind het geweldig om samen met het team, de leerlingen en de ouders aan deze school te mogen bouwen. En na ons eerste jaar kan ik vanuit de grond van mijn hart zeggen: Wat een fantastische school hebben wij!

Als coach is het voor mij belangrijk om je vertrouwen te geven, ervoor te zorgen dat je je sterke kanten benut en samen te kijken hoe we aan je leerpunten kunnen werken. Daarnaast help ik je ook om wat meer uit je comfort zone te komen, want daar leer je het meeste van. Als vakexpert geschiedenis help ik je om verdieping in je challenge aan te brengen en organiseer ik natuurlijk leuke sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Ik ben nieuwsgierig en ik heb een brede interesse. Ik heb geschiedenis gestudeerd en onderzoek graag hoe onze wereld is geworden zoals hij is. Ik ben gek op ontdekkingsreizen, de ruimte en wetenschap: nieuwe dingen ontdekken dus! Daarom reis ik ook graag naar nieuwe plekken en culturen. Verder schrijf, fotografeer en dans ik graag en zoek ik ook juist de stilte op in meditatie en yoga. De wetenschappelijke, maatschappelijke en spirituele wereld passen daardoor goed bij mij.

Pryanka Ramoutar

School, een plek waar je een groot deel van je leven doorbrengt. Ik denk zelf nog wel eens terug aan mijn middelbare schooltijd: leuke herinneringen, gezellige vrienden en het ontdekken van nieuwe kennis. Het was een fijne tijd waar ik het naar mijn zin had. Dat is wat ik het belangrijkst vind: een school en een coach zijn waar jij je als leerling veilig voelt, het naar je zin hebt, maar ook iets leert.
Op Agora kunnen we samen aan de slag met jouw zoektocht. Hoe tof dat we een plek kunnen creëren waarin jij kan groeien, nieuwe werelden kan ontdekken en op zoek kan gaan naar jouw talenten en interesses. Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen door je een luisterend oor te bieden, vragen te stellen, je te prikkelen en door samen te lachen. Het leven is immers een feestje! Ik laat mij graag inspireren door jou en al je ideeën. Andersom kan ik jou dan misschien een beetje inspireren ;).
Arnout van Lelyveld

Vanaf het begin van mijn lerarenopleiding wist ik het stiekem al; ik wil werken als coach bij Agora. Het idee dat leerlingen vanuit hun intrinsieke motivatie een eigen leerroute mogen uitstippelen spreekt mijn persoonlijke waardes erg aan. Mede daarom maakt het mij ontzettend trots dat ik deel mag uitmaken van het Agora onderwijs. Voor mij betekent Agora onderwijs: Dagelijks samen met leerlingen zijn of haar eigen leerweg onderzoeken om inzichten in interesses en voorkeuren van de leerlingen te verkrijgen. Tijdens deze weg inspireer ik de leerlingen en daag ik ze uit, maar laat ik mij vooral ook inspireren door hen.

Het liefst ben ik dagelijks bezig met het beste uit mezelf te halen en nieuwe ervaringen op te doen. Nóg leuker is het natuurlijk om samen met elkaar die nieuwe ervaringen op te doen én nieuwe uitdagingen aan te gaan. Tijdens het opdoen van deze nieuwe ervaringen vind ik het belangrijk om verbinding te maken op basis van samenwerking, openheid en vertrouwen. Bovendien kan in deze verbinding humor natuurlijk ook niet ontbreken! Daarnaast ben ik altijd te porren voor een sportieve onderneming. Door de jaren heen zijn veel sporten de revue gepasseerd, van voetbal tot padel, en van yoga tot schaak. Misschien doe jij wel een sport die ik echt een keer uit moet proberen?

Vind je samenwerken, vertrouwen en openheid ook belangrijk? Lijkt het je heel erg tof om samen de vijf Agora werelden te ontdekken? Laten we dan samen deze uitdaging aangaan!

Mathijs Krijgsman

Hallo, mijn naam is Mathijs. Toen ik ooit aan mijn opleiding filosofie begon, heb ik alles geleerd over de Oude Griekse filosofen en de Atheense Agora. Wie had gedacht dat ik zelf uiteindelijk op de moderne variant zou beëindigen?  Net als de Oude Grieken vind ik het belangrijk dat mensen zelf nadenken over wat zij waardevol vinden en hoe zij zichzelf willen ontwikkelen. Maar ik geloof ook dat dit iets is dat wij niet zomaar kunnen en daarom moeten leren. En hiervoor is er wat mij betreft geen betere plek dan het Agora onderwijs, waar je zelf moet kiezen welk pad je wilt bewandelen, en dus ook voor jezelf moet bepalen wat je over 5, 10 of misschien zelfs 20 jaar wilt hebben geleerd. Als coach vind ik het belangrijk dat ik jou zo goed mogelijk daarbij kan helpen, want dit hoef je gelukkig niet allemaal meteen te weten! Soms help ik door vragen te stellen waardoor jij goed nadenkt over wat je nu echt wilt, en andere keren door met jou mee te denken om op ideeën te komen.. Het ligt er maar net aan wat je het meeste nodig hebt! Oftewel: Ik wil niet alleen maar oog hebben voor waar jij naartoe wilt, maar ook oog hebben voor wie jij bent. De ene leerling werkt het beste alleen, en de ander vindt het fijn om af en toe een duwtje in de rug te krijgen.

Naast dat ik je kan helpen met je projecten en geïnteresseerd ben in wat jij wilt leren, kun je ook altijd bij mij langskomen als je vragen hebt over filosofie. Veel mensen denken bij filosofie meteen aan stoffige oude mannen met lange grijze baarden. Maar ik zal je laten zien dat filosofie juist heel leuk is, omdat je vragen kunt stellen over alles wat je interesseert! Zelf houd ik bovenal van ‘Ethische’ vragen. Dus vragen over wat goed en slecht is. Waarom mogen wij bijvoorbeeld iets leuks voor onszelf kopen, als een ander het geld harder nodig heeft? Maar ook voor vragen over wetenschap, politiek, kunst en zo een beetje alles en nog wat kun je bij mij terecht.. Zolang je maar bereid bent zelf ook goed na te denken!

Erica van Leeuwen

Mijn naam is Erica van Leeuwen en ik werk sinds maart 2022 op Agora. Hiervoor werkte ik 18 jaar als docent Nederlands op de Bona Burggravenlaan. Ooit heb ik als zij-instromer een bewuste keuze gemaakt voor het onderwijs en daar ben ik nog elke dag blij mee; zo ook met mijn overstap naar Agora: wat een leuke kinderen, wat een fijne manier van leren en ontwikkelen en niet te vergeten: wat een fijn team! Kortom: een mooie, fijne school om een nieuwe start te maken.Als grote mensen verleren we soms een beetje ons te verwonderen, over de wereld en over het leven. Op Agora staat die verwondering centraal. Dat en de eigenheid die jij als leerling mag hebben in de manier waarop je leert. En bij dat laatste wil ik je graag ondersteunen. En  omdat Agora een gemeenschap is waar er ruimte is met elkaar en van elkaar te leren, zal ik dus ook met en van jou leren, hoe mooi is dat?School is zo’n belangrijk onderdeel van een mensenleven, ik wil er graag met jou een onvergetelijke tijd van maken. Een tijd waarin je leert, lacht, groeit, af en toe tegenslag zal ervaren en weer opkrabbelt, vrienden maakt, noem maar op….net als het leven eigenlijk 😊Graag tot ziens op Agora!!

Maaike van der Loo

Waarom brengen we kinderen op school niet meer kennis bij over zichzelf? Met die vraag liep ik al rond vanaf het moment dat ik een studie moest kiezen. Het werd pedagogiek en een paar jaar later, toen ik een afstudeerstage moest kiezen, popte deze vraag opnieuw op. Ik voelde een tinteling door heel mijn lichaam en wist zeker: dit is de richting die ik op wil gaan!

Met de vraag in mijn hoofd kwam ik terecht bij Agora. Toen ik de website bezocht, voelde ik opnieuw die tinteling. Wat een overeenkomsten met mijn visie! Wat mooi dat mensen het hebben aangedurfd om een andere richting op te gaan en wat lijkt het me mooi om daar onderdeel van te zijn. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef een open sollicitatie. En ik werd aangenomen!

Nu denk je misschien: Agora is toch een middelbare school? Kun je daar als pedagoog wel werken? Maar tijdens mijn stage ontdekte ik dat de studie juist heel goed aansluit. Agora is één en al pedagogiek! Er is letterlijk ruimte en tijd voor het persoonlijke contact met de leerlingen. Hun welzijn staat voorop en bij alles wat we doen stellen we de vraag: Wat is het beste voor dit kind op dit moment? Als dat geen pedagogiek is!

Het mooie van Agora is dat leerlingen de ruimte krijgen om met plezier te leren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid. Uit eigen ervaring weet ik echter ook dat je die nieuwsgierigheid, door wat je meemaakt, een tijdje kwijt kunt zijn. Soms gaat het om loslaten, zodat nieuw wegen zich openen. Daar is kwetsbaarheid en moed voor nodig, waarden die binnen Agora een grote plek krijgen.

Ik ben blij dat ik na mijn stage, nu in de rol van coach, op deze school mag blijven werken en samen met een team van mooie mensen de leerlingen mag coachen in het vinden van hun authenticiteit, unieke kwaliteiten en levenspad! Zie ik jullie snel!

 

Nynke Tesselaar

Mijn naam is Nynke Tesselaar, ondersteuningscoördinator en coach van Agora Leiden.
Na jaren als logopedist en intern begeleider in het basisonderwijs gewerkt te hebben,
heb ik de overstap naar het voortgezet onderwijs gemaakt.
Bij Agora Leiden ben ik als ondersteuningscoördinator het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en onderwijscollega’s voor vragen over en de zoektocht naar specifieke onderwijsbehoeften. Wat is er nodig voor de leerling om de ontwikkeling en het leren zo goed mogelijk vorm te geven? En hoe kunnen we met zijn allen hierin ondersteunen en voorzien? Ik stel mijzelf constant een aantal vragen: wat is er nodig, waar gaan we meer van doen, wat gaan we minder doen en wat gaan we anders doen? Iedere leerling zal andere antwoorden geven en dat maakt dit werk juist zo mooi. Mijn uitgangspunt is ‘one size fits nobody
Als coach probeer ik de leerling te ondersteunen in het leerproces en te prikkelen om op zoek te gaan naar wie hij of zij is en waar hun passies liggen.
Deze zoektocht begint met de band die je als coach met de leerling en ouders opbouwt. Vertrouwen, ruimte voor eigenheid en gezelligheid zijn belangrijke voorwaarden hiervoor.

 

Gaby Rotteveel

Hallo allemaal, ik ben nieuw bij Agora en daar hoort voorstellen dan natuurlijk bij. Ik ben Gaby Rotteveel, 33 jaar, samenwonend met vriend David en trotste moeder van een dochter van 11 maanden, Puck. Ik hou van sporten; krachttraining, pilates, hardlopen, wielrennen en dan kan zwemmen natuurlijk niet ontbreken. In de winter ga ik graag skiën of snowboarden. In mijn vrije tijd lees ik graag en zoek ik de natuur op. De bergen zijn hierbij toch wel mijn favoriet.

Ik werkte hiervoor op het Bonaventuracollege Burggravenlaan, ik was er mentor en droeg daar mijn passie voor sport over tijdens de lessen LO en BSM. Vorig jaar werkte ik al deels op Agora, en dit schooljaar heb ik de hele overstap gemaakt naar deze prettige school. Ik zeg nu al prettig, omdat mijn eerste ervaringen met de collega’s en leerlingen als een warm bad voelen. Ik zie het als een hele mooie stap en tegelijkertijd ook als een mooie uitdaging om de rol van coach te gaan vervullen.

De overstap naar Agora is geen toeval geweest. Voor mijn Masterstudie Sportpedagogiek heb ik veel theorie gelezen over het onderwijsdomein persoonsvorming. Ik vind dat persoonsvorming in het onderwijs een belangrijke plek verdient. Dit was ook mijn motivatie waarom ik bij Agora heb gesolliciteerd. Het onderwijs heeft volgens onderwijspedagoog Gert Biesta* drie domeinen waarin jongeren zich ontwikkelen op school. Het kwalificerende domein (overbrengen van kennis en kunde), het socialisatiedomein (overbrengen van normen, waarden en opvattingen) en het domein van de persoonsvorming. Biesta meent dat persoonsvorming alles is dat antwoord geeft op de vraag: hoe verhoud ik mij tot de wereld om mij heen? Persoon zijn heeft te maken met openstaan voor het voelen, bewustwording van het denken en te handelen volgens het willen. Hierbij worden keuzes gemaakt waarbij de persoonlijke vrijheid wordt afgewogen tegen de vrijheid van de omgeving.

Persoonsvorming kun je in het onderwijsprogramma integreren door in contact te staan met de ‘echte wereld’, aandacht te geven aan de binnenwereld van een kind (denken, voelen, willen, handelen) en een kind de ruimte te geven om te ontdekken, haar nieuwsgierigheid achterna te gaan. Het gaat dan niet alleen om veel weten, maar ook om met die kennis en vaardigheden iets te kunnen en willen doen en zich daar verantwoordelijk voor te voelen*. Meerdere onderzoeken* hebben aangetoond dat vaardigheden als zelfstandig keuzes maken, verantwoordelijkheid dragen voor eigen handelen, een ondernemende en initiatiefrijke houding ontwikkelen, weerbaar worden, leren samenwerken, maar ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen, creativiteit, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid tot de opbrengsten van persoonsvorming horen.

Mijn afstudeeronderzoek deed ik dan ook bij Agora. Met als doel om meer inzicht te krijgen hoe persoonsvorming bij Agora een rol speelt en hoe persoonsvorming door de leerlingen wordt ervaren. Ik heb hiervoor zes leerlingen bij Agora geïnterviewd. De resultaten en aanbevelingen wil ik graag, in een later stadium, met jullie delen.

* Onderwijsraad: een smalle kijk op onderwijskwaliteit (2013)

*Gert Biesta, het prachtige risico van het onderwijs (2015)

* Onderwijs2032, Bureau Platform, Ons onderwijs2032 Eindadvies & Onderwijsraad, Essays over vorming in het onderwijs (2011),

Annelies de Mol

Werk jij bij Agora? Jazeker, glunder ik dan, want ik vertel graag over alle creatieve, uitdagende en onverwachte projecten waar mijn leerlingen aan werken.

Toen ik in 2014 begon als kersverse docent Engels, was Agora nog een verre droom. Maar ondertussen niet meer. Want ondertussen daag ik als vakexpert Engels wekelijks mijn leerlingen uit hun wereld te verbreden door andere talen en culturen te verkennen.

Mijn naam is Annelies de Mol. In mijn vrije tijd zul je me vaak in de sportschool vinden. Ik doe aan boksen en kickboksen en ben dus niet snel uit het lood geslagen. Na al die inspanning moet er natuurlijk ook worden ontspant, en dat doe ik graag met een boekje op de bank, of een goede film (zo’n echte oude klassieker, in zwart-wit). Af en toe probeer ik ook mijn creatieve kant te ontwikkelen. Ik teken graag portretten en schilder in miniatuur.

Wat mij aanspreekt in de visie van Agora is dat leerlingen aan zet zijn. Zij gaan hun nieuwsgierigheid achterna. Zij ontwikkelen hun creativiteit. En zij leren dagelijks wat het is om zelfstandige keuzes te maken en met de gevolgen ervan om te gaan. Mijn ervaring heeft mij ondertussen geleerd wat een succesformule dit is, zeker op gebied van taal en cultuur. Ongedwongen gaat het onderzoek van mijn leerlingen namelijk veel verder dan wat ik in een vast programma zou kunnen bieden. Ze trekken erop uit, letterlijk de grens over, schrijven een boek, of verdiepen zich in literatuur. Andere leerlingen schakelen mijn hulp in juist omdat ze een vreemde taal zo eng vinden. Weer een andere leerling wil starten met het examentraject. Dat is weer een heel andere puzzel, maar gelukkig vind ik puzzelen leuk.

Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk als vakexpert bij Agora juist zo leuk.

Niki Koutouras

Ik ben Niki Koutouras en werk bij Agora om leerlingen en coaches te inspireren vanuit mijn ondernemerschap.

Als Retail Designer heb ik tot 8 jaar geleden voor modemerken de visuele marketing en interieurontwerp mogen neerzetten.

Sinds 2013 ben ik mede eigenaar van ARTvertisements en ben ik recentelijk samen met mijn man mijn tweede bedrijf aan het opzetten: Kolimbri. Kolimbri houdt zich bezig met de verbinding met de natuur vanuit nieuwsgierigheid, de wil om te leren en de verbintenis die wij hebben met haar.

Ik ben voornemens de leerlingen mee te nemen in de projecten welke overlap kunnen hebben met het AGORA onderwijs of persoonlijke groei. Dit omvat natuurlijk creativiteit waarbij ik samen met de leerlingen de school kan gaan inrichten. Ook ben ik samen met andere scholen, musea RMO en Volkenkunde en de Universiteit Leiden bezig om een Interactieve Historische Tijdlijn te ontwikkelen waarin eigenaarschap en wereldgeschiedenis centraal zullen staan. Agora is onderdeel van dit project en zo is er ook ruimte voor leerlingen betrokken te kunnen worden.

Verder is er een wens om samen met de kinderen de verbinding met de natuur aan te gaan door het gebruik van mijn zelfontworpen kaartenset, -Curiously Connected Cards- van Kolimbri, waarin de kracht van de natuur en de dieren centraal staat.

Mijn kernwaarden: Oprechtheid, Vriendelijkheid, Nieuwsgierigheid, Creatie, Kracht en Liefde

Annette Dokter

Mijn naam is Annette Dokter en ik ben dit schooljaar begonnen als vakexpert wiskunde. Het begeleiden van Agoraleerlingen bij wiskunde en het samen met al die fijne collega’s mee verder bouwen aan Agora Leiden zie ik als twee superinteressante uitdagingen, waar ik mij graag voor in wil zetten. We zijn net gestart met de examenroute en de bovenbouwleerlingen hebben een start gemaakt met de oriëntatie op het vak. Ook ga ik o.a. vanuit wiskundig perspectief inspiratiesessies geven aan onder- en bovenbouwleerlingen. Ik ben op maandagen en woensdagen aanwezig bij Agora.

Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en woon ik met mijn gezin in Oegstgeest. Ik maak graag een tochtje in de kayak, speel een potje tennis, lees een goed boek of bak/ kook wat lekkers.

Lex van Iterson

Mijn naam is dus Lex van Iterson. Al bijna 30 jaar docent Wiskunde en Natuurkunde; pfffff, de tijd gaat snel.

Al die tijd in het “gewone “ onderwijs gewerkt maar daarvoor ook nog in de technische sector. Bij mijn eerste kennismaking op Agora weet ik nog precies hoe ik getroffen werd door het enthousiasme van mijn collegae en de leerlingen. Belangrijker was misschien nog wel dat ik mij direct welkom voelde.

Hoewel Agora voor mij een nieuw onderwijsconcept is wil en hoop ik mijn jarenlange ervaring te gebruiken om de leerlingen te inspireren en uit te dagen. Ik hoop dat ik ook mijn hobby’s ( klussen aan auto’s en oude huizen) kan gebruiken om de leerlingen te vertellen over en interesseren voor de technische sector.

Morsal Toghyan

Nienke van Leeuwen

Wat ontzetten gaaf dat ik onderdeel kan uitmaken van Agora Leiden! Samen met het team en de leerlingen een nieuwe school opbouwen. Waar openheid, eigenheid, bildung, persoonlijke groei en maatschappelijk besef belangrijk zijn. Waar we uit gaan van mogelijkheden. Hoe tof is dat?

Ik vind het leuk om mee te denken in het opzetten van structuren, ideeën concreet uit te werken en oplossingen te bedenken. Voor administratieve vragen en alles rondom inspiratiesessies kun je contact opnemen. Je kunt ook bij mij terecht als je challenge met geschiedenis te maken heeft of als je een creatieve challenge hebt.