Het team voor schooljaar 2020/2021 voor Agora Leiden is compleet! Klik onder onze teamfoto op de namen om ons alvast te leren kennen.

Ilja van Santen

In 2018 ben ik gestart met de zoektocht naar een partner (schoolbestuur) om samen een Agora in het Leidse onderwijsveld neer te zetten. Dat is gelukt, in SCOL hebben we een fantastische betrouwbare partner gevonden. Zelf ben ik een pionier en sta in mijn kracht als ik vanuit vertrouwen, vrijheid en creativiteit van een idee werkelijkheid mag maken.

De visie van Agora sluit zo mooi aan bij mijn eigen kernwaarden, dat deze vorm van onderwijs er moest komen in Leiden. Een spannende challenge!

Leiden is al mijn hele leven mijn thuisbasis. Een heerlijke stad met zoveel ontdekkingen waar de kinderen op Agora straks vanuit hun nieuwsgierigheid hun zelflerend vermogen kunnen gaan ontwikkelen. Ik woon daar met mijn man en twee zoons. Op zaterdag sta ik langs de voetbalvelden om onze zoons aan te moedigen of loop ik een rondje op de Leidse markt.

Wat mij kenmerkt? Ik ben creatief, optimistisch, empathisch, energiek en een tikje chaotisch. Ik word rustig van een lesje mindful bootcamp of een rondje bos of duinen.

Ik kijk uit naar de samenwerking met het nieuwe team, de kinderen en de ouders. Met veel plezier, energie en vertrouwen gaan we samen een Agora bouwen waar we gelukkig zijn en altijd met elkaar blijven leren.

Hieronder stellen de coaches zich aan jullie voor. Een topteam waar ik nu al trots op ben!

Jens Fick

Het maakt mij ontzettend trots dat ik mag bijdragen aan het opzetten van Agora school in Leiden. Wat is het een mooie stad om een Agora te realiseren. Ik zie Leiden als dé plek om leerlingen te laten leren. En omdat ik mij zo vereerd voel ben ik ook enorm enthousiast om aan de slag te gaan met de Leidse Agorianen.

Ik ben Jens, geboren en getogen in Leiden. Ik ben een energiek mens, ruimdenkend en creatief. Voor mij is leren leuk en dat probeer ik ook altijd terug te laten komen in het onderwijs. Maar leren is ook hard werken, ik denk namelijk graag breed en groots en van daaruit komen toffe projecten voort. Een ander kenmerk van mij zit in een woord verpakt, namelijk ‘holisme’. Dit karakteriseert mijn manier van denken. Dit komt ook mede door mijn achtergrond als aardrijkskunde leraar. De wereld is ten slotte de plek waar ieder mens leert. Dus mijn favoriete werelden zijn de wetenschappelijke, maatschappelijke en de ethische.

Wat mag jij van mij verwachten als coach?
Een open, warm en vertrouwd contact maar zeker ook tijd voor een lolletje. Ik kan trouwens ook heel serieus zijn en daag je graag uit om een zo breed mogelijke blik op de wereld te ontwikkelen. Daarbij stimuleer ik je om samen te werken met anderen, de wereld maak je immers ook samen. Door gebruik te maken van elkaars verschillen en in te zetten op talent en interesse, geloof ik dat het onderwijs meer in zijn kracht komt. Gaan wij samen de wereld ontdekken?

Ruben Boode

Mijn naam is Ruben Boode, woonachtig in Leiden. Ik woon hier sinds afgelopen zomer samen met mijn vriendin Lonneke. Hiervoor heb ik 12 jaar in Culemborg gewoond, waar ik als gymleraar begonnen ben op een middelbare school.

De laatste 2,5 jaar heb ik in Culemborg gewerkt als Agora coach. Deze vernieuwende onderwijsvorm hebben we daar gezamenlijk opgezet. Hier werkten we met heel veel plezier intensief samen met leerlingen, ouders en collega’s om geweldig onderwijs te maken.

Samenwerken is iets waar ik ontzettend veel plezier uit haal. Of dit nu in mijn werk op school is, of in mijn andere baan als assistent bondscoach bij TeamNL Korfbal. Coachen is mijn passie. Ik ga graag, samen met jullie, de uitdaging aan om geweldig mooie dingen te gaan ondernemen en daarbij veel te leren. Als je jezelf herkent in de tekst die mijn huidige leerlingen over mij hebben geschreven, dan ben ik misschien wel de juiste coach voor jou!

Berichtje van mijn leerlingen:
Coach Ruben kan goed luisteren en heeft aandacht voor de persoonlijke behoeftes die zijn leerlingen hebben. Hij is eerlijk en niet bang om ook streng te zijn. Hij is altijd in voor een dolletje!

Saskia Rijsbergen

Ken je dat gevoel? Iets dat je al tijden wilt, waarvan je denkt dat er nog een lange adem voor nodig is om het te bereiken en dan ineens zie je een kans om het waar te kunnen maken? Dat gevoel had ik bij het vernemen van de komst van Agora Onderwijs in onze eigen stad. Een onderwijssysteem dat nauw aansluit bij mijn visie op leren in brede zin. Op een plek waar er voor leerlingen letterlijk en figuurlijk ruimte is om menskracht te ontwikkelen, om te genieten van elkaars verschillen. Een plek waar ‘flow’ kan ontstaan! Op zo’n plek wil ik werken!

Mijn naam is Saskia Rijsbergen. Ik durf verder te kijken, ook al heb ik op veel vragen nog geen antwoord. Ik ben iemand die graag samenwerkt met leerlingen en onderwijsprofessionals die hun blik willen verbreden. Ik help daar graag bij. Betrokkenheid, vertrouwen en inspiratie spelen hierbij een grote rol. Wanneer ik ‘flow’ ervaar,  stralen mijn ogen en geeft het werk mij energie. Tijd lijkt niets meer uit te maken en leren volgt automatisch. Met plezier op school zijn, dat gun ik iedereen!

Ik ben communicatief, optimistisch, empathisch, creatief, zorgvuldig, zorgzaam en dankbaar. Dankbaar voor het maken van mijn eigen keuzes en dankbaar voor De Morskring waar ik zoveel jaren met ontzettend veel plezier heb gewerkt. Ik deed er ervaring op als leerkracht in de bovenbouw en was er werkzaam als schoolleider. En dan nu dit nieuwe avontuur… ik ga het graag met jou en u als ouder aan! Wie weet, tot ziens.

Mirthe Lems

Ik word nooit juf! Dat zei ik toen ik Nederlands ging studeren na mijn middelbare schooltijd. Ik wist totaal niet wat ik wilde worden, maar ik wist wel dat ik blij werd van puzzelen met de taalnat. Natuurlijk werd ik wél juf en daar heb ik nooit spijt van gehad, want wat ís het geweldig om in het onderwijs te werken. Het is dé plek waar je groeit en ontdekt wat je goed kunt en waar je gelukkig van wordt.

Op het Agora krijg je daar alle ruimte voor en ik ga je daar met heel veel liefde bij helpen. Want behalve liefde voor taal, heb ik liefde voor iedere leerling die openstaat om iets nieuws te leren, die nieuwsgierig is en fouten durft te maken. Als mens ben je uniek, maar samen kom je verder.

Als ik jouw coach word dan laat ik me ook graag door jou verrassen, want ik geloof dat ik jou niet hoef te vertellen wat je moet doen en dat je mij vast ook een heleboel kunt leren. Ik wil je ondersteunen waar ik kan en prikkelen om creatief te zijn, om gedegen onderzoek te doen of om verder te kijken dan je neus lang is.

Ik ben op mijn best als ik vragen kan stellen en daarmee daag ik je uit, om te ontdekken en te groeien. En laten we vooral ook af en toe een feestje vieren, want er moet ook gedanst worden, ja toch!?

Veerle Beurze

Ik ben Veerle Beurze en ik woon in Leiden. Ik ben met veel plezier leraar van groep 8 op Daltonschool de Leeuwerik geweest. Jarenlang hoopte ik dat er een Agora-school in Leiden zou komen en nu is het zover! Eindelijk een school met alle ruimte om kinderen te laten leren op een manier die bij hen past. In een gemixte groepssamenstelling, net als in de echte maatschappij. Hoe gaaf is dat? Ik vind het geweldig om samen met het team, de leerlingen en de ouders aan deze school te mogen bouwen.

Als coach is het voor mij belangrijk om je vertrouwen te geven, ervoor te zorgen dat je je sterke kanten benut en samen te kijken hoe we aan je leerpunten kunnen werken. Ik hou ervan om grapjes te maken en te kletsen, sfeer is belangrijk voor mij. Maar ik kan natuurlijk ook serieus zijn als dat nodig is.

Ik ben nieuwsgierig en ik heb een brede interesse. Ik heb geschiedenis gestudeerd en onderzoek graag hoe onze wereld is geworden zoals hij is. Ik ben gek op ontdekkingsreizen, de ruimte en wetenschap: nieuwe dingen ontdekken dus! Daarom reis ik ook graag naar nieuwe plekken en culturen. Een andere kant van mij is dat ik graag schrijf, fotografeer en dans. De wetenschappelijke, maatschappelijke en artistieke wereld passen dan ook goed bij mij. Ik kijk ernaar uit om jullie te leren kennen en samen aan de slag te gaan!

Hans van Bostelen

Wat ik geleerd heb als bioloog is om mij heen te kijken en vragen te stellen. Waardoor is de bast van een boom verticaal gegroefd? Waarom worden sommige bloemen door vliegen bezocht en niet door bijen? Maar ook: Hoe werkt een slot? Hoe hebben ze de afstand van de aarde naar de zon bepaald? Het uitzoeken en beantwoorden van vragen levert mij elke dag plezier en nieuwe inzichten op.

Als coach wil ik mijn enthousiasme over leren en ontdekken overbrengen op de leerling, laten zien hoe fascinerend de wereld om ons heen is. Dat geldt niet alleen voor de biologie, maar voor alle aspecten van het leven. Samen met leerlingen zoeken naar de antwoorden is een gedeeld leerproces, waarbij ook ik elke keer leer. En dat is mooi.

Caroline van der Burg

Mijn naam is Caroline van der Burg, ik ben verbonden als ondersteuningscoördinator aan Agora Leiden.

Ik werk 32 uur in de week als ondersteuningscoördinator voor Beroepscollege Leystede en werk 8 uur in de week voor Agora Leiden. Mijn werkzaamheden binnen Agora Leiden bestaan onder andere uit het aansturen en uitvoeren van de aanmeldingsprocedure van de aspirant-leerling en zijn of haar ouder(s) voor het Agora-onderwijs. Na de proefmiddag en het intakegesprek breng ik in kaart welke specifieke ondersteuning en (omgevings)voorwaarden de leerling nodig heeft om tot ontwikkeling te komen binnen het Agora-onderwijs. Tevens maak ik een leerlingdossier met de informatie die wij van de basisschool/ voorgezet onderwijs school krijgen aangeleverd, aangevuld met de informatie die verkregen is tijdens de proefmiddag en het intakegesprek.

Tijdens de schoolloopbaan bij Agora Leiden ben ik het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, teamleider en coaches om de vragen die er zijn rondom de extra onderwijsondersteuning die een leerling nodig heeft te beantwoorden. De ondersteuningscoördinator is de spil van de leerlingondersteuning op school.

Nienke van Leeuwen

Wat ontzetten gaaf dat ik onderdeel kan uitmaken van Agora Leiden! Samen met het team en de leerlingen een nieuwe school opbouwen. Waar openheid, eigenheid, bildung, persoonlijke groei en maatschappelijk besef belangrijk zijn. Waar we uit gaan van mogelijkheden. Hoe tof is dat?

Ik vind het leuk om mee te denken in het opzetten van structuren, ideeën concreet uit te werken en oplossingen te bedenken. Voor administratieve vragen en alles rondom inspiratiesessies kun je contact opnemen. Je kunt ook bij mij terecht als je challenge met geschiedenis te maken heeft of als je een creatieve challenge hebt.