Een challenge is een uitdaging die je zelf uitkiest. Je kiest het uit op je interesses, maar je probeert jezelf ook uit te dagen en te kijken naar de vaardigheden je nodig hebt als je ouder bent en gaat studeren.

Als je een challenge hebt bedacht, dan zet je hem in de challenge monitor. Je denkt vast: wat is een challenge monitor? Dat is website waarop je al je challenges zet (deze website heeft iemand van een andere Agora ergens in Nederland zelf gemaakt, want voordat deze website er was voor de Agora scholen, waren er nog geen websites voor challenges). In de challenge monitor kunnen de coaches zien met welke challenge je bezig bent en ze kunnen daar ook feedback op je challenge geven. En als je dat ingevuld hebt, ga je in gesprek met je coach over wat je plan is. Dan gaan ze vragen stellen zoals: waarom wil je dit doen en wanneer ben je klaar?

Als je dat hebt gedaan dan begin je met je challenge, zoals een fiets opknappen of je gaat een challenge beginnen over de politie. Stel: je wilt politie worden of je wilt er meer over weten, dan is dat wel een leuke en/of informatieve challenge.

En dan gaat het echte werk beginnen!

Maud en Daniël